duminică, 5 septembrie 2010

Care este adevarul

Ce motive sunt pentru ascunderea adevarului in Biblie?
Sa plecam de la realitatea istorica ca Isus a fost un excelent predicator itinerant,(doar a copilarit pe treptele templului) un barbat tanar plin de carisma, care prin ideile sale noi si reformatoare propovaduia a ajuns sa fie indragit de oamenil, si astfel un deosebit succes la mase. Acest succes, si mai ales ideile inoitoare privind religia mozaica, i-a speriat pe preotii dn templu care isi vedeau astfel existenta periclitata, dar Isus i-a ingrijorat si pe stapanitorii romani, pentru ca poporul vedea in el un Mesia (functie administrativa la evrei similara unui rege care sa-i conduca catre libertate si bunastare). Astfel dupa intrarea triumfala in Ierusalim a fost arestat, judecat si condamnat la moarte pentru uneltie impotriva stapanirii.
Crucificarea sa, l-a transformat intr-un erou martir, iar ecoul acestui eveniment a facut ca lumea sa fie si mai curioasa si apoi atrasa de ideile revolutionare predicate de Isus, si astfel Apostolii ramasi in viata au reunit in jurul lor tot mai multe comunitati care se desprindeau de "biserica mama" (sinagoga) si au format Secta Nazariteanului!
Acest fapt neplacut i-a surprins nepregatiti pe cei ce l-au ucis pe Isus, si ca sa nu isi asume raspunderi in plus, romanii l-au pus pe evreul de cetatenie romana Saul din Tarsus, mai tarziu numit Pavel, sa conduca represaliile impotriva acestor comunitati, activitate in care Pavel s-a remarcat ptr bestialitatea sa, dar si ca si criminal al Sfantului Stefan. Cu toate acestea (exact cum vom vedea si mai tarziu in Roma lui Nero) dezvoltarea acestei secte a continuat, motiv ptr care dusmanul lui Isus, Pavel, a avut revelatia pe drumul Damascului, ca aceste idei periculoase se pot schimba asa cum doresc sefii sai ... print-un agent de influenta.
Faptul ca Pavel era un asemenea agent il putem vedea chiar in Biblie unde Pavel este mereu certat de Apostolul Petru pentru minciunile pe care le debiteaza, bineinteles in numele lui Isus ca si cum acestea ar fi invataturile acesuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu