sâmbătă, 23 octombrie 2010

Evangheliile

Cuvantul Evanghelie inseamna veste buna ....si oricare evanghelie care se refera la vestea buna ca s-a nascut Isus este ADEVARATA sau NEADEVARATA exact la fel ca toate celelalte Evanghelii desi in Biblie sunt doar 4, ele in realitatea sunt de ordinul zecilor!

Evangheliile care descriu viata lui Isus nu au aparut peste noapte, ci in decursul secolelor nu rareori in urma unor mari certuri privind continutul ...ceea ce nu este de mirare tinand cont de faptul ca "Invataturile lui Isus" nu au fost rostite nici in greaca si nici in latina ci in aramaica, si deja de aici apar mari probleme privind transmiterea si traducerea exacta a continutului acestor mesaje, fara sa mai amintim ca mai exista si scrierile apocrife care nu si-au gasit locul in NT si care sunt mult mai vechi decat evangheliile acceptate ...deci si mult mai apropiate in timp de realitate in descrierea acelor evenimente.
Dar aceste texte apocrife nefiind pe placul bisericii au fost interzise si distruse in 1800 de ani de "crestinism", din care doar unele fragmente au fost descoperite in timpurile prezente !

Problema care ridica semne de intrebare este faptul ca unele Evanghelii scrise de Apostoli (ucenicii lui Isus) nu sunt cuprinse in Noul Testament dar in schimb sunr cuprinse Evanghelii ale unor NULITATI ...oare de ce?

Stie oare un neica nimeni la 100 de ani dupa moartea lui isus povestea vietii lui Isus decat cineva care i-a stat mereu in preajma?

Oare de ce nu ar fi valabila Evanghelia Ebionitilor ...sau a Iudeilor ... sau a Nazaritenilor ... sau cele ale lui Petru sau Toma sau ... sau Evanghelia Copilariei a lui Toma ... dar mai ales Protoevanghelia lui Iacob ,... fratele lui Isus care se refera la originea lui Isus + Evangheliile gnostice + etc .... care au fost scrise in aceleasi perioada istorica cu celelalte 4 acceptate de biserica mincinoasa a criminalului Constantin ?

Un aspect al MINCIUNII este exprimarea aproximativa si tocmai faptul ca au fost acceptate evangheliile lui Luca si Marcu ...cu toate ca acestia nici nu au fost Apostoli ai lui Isus ci de "apostoli" ai Bisericii (institutie combatuta de Isus) ...in timp ce Evangheliile unor Apostoli adevarati au fost "lasate" deoparte adica distruse si interzise)!
Vi se pare corect asa ceva?

De aici si vorba: Cei patru apostoli au fost trei ... Luca si Matei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu